Budinca cu branza si afine

de simona72 in Prajituri, 2 Feb 2014 | 7175 vizualizari

 

Ceva de dulce rapid, usor si fara creme, care aduce putin cu saseasca, dar care este cu fructe. Eu am folosit afine de la congelator. Pe cat de repede a fost facuta pe atat de repede a disparut din farfurie...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 250 gr zahar
  • 1 vanilie bourbon
  • 350 gr branza dulce
  • 50 gr smantana
  • 50 gr unt topit
  • 250 ml lapte
  • 1/2 plic de praf de budinca de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 200 gr faina
  • 150-200 gr afine congelate
  • 1 lingura unt pt uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu branza si afine:

Ouale intregi se bat cu un praf de sare, atat cat sa se dezlege bine ouale. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana ouale devin o spuma care se tine bine de tel. Se adauga vanilia si untul topit si racit, dar amestecam usor cu un tel de data aceasta.

Separat, se dizolva in laptele rece praful de budinca de vanilie si faina, amestecand bine cu un tel sa nu ramana cocoloase. Se amesteca in alt castron, branza si smanatana, care se vor amesteca cu laptele, budinca si vanilia. In spuma de oua adaugam amestecul de branza, amestecam cu telul usor de sus in jos, punem compozitia intr-o tava(de iena am folosit eu), unsa cu unt. Presaram pe deasupra jumatate din cantitatea de afine si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 10 minute. Dupa cele 10 minute scurse din timpul de coacere, scoatem tava din nou, presaram si restul de afine si mai dam tava la cuptor pt 30 minute, pana cand este rumena pe deasupra, iar cand miscam de tava compozitia nu mai tremura.

Lasati sa se raceasca, portionati, presarati zahar pudra vanilat si serviti. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

puteti sa folositi tot plicul de praf de budinca, dar atunci mariti cantitatea de lapte si zahar daca doriti mai dulce....ea oricum nu este foarte dulce, asa ca puteti sa mai adaugati 100 gr zahar pt un gust mai dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu branza si afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca cu branza si visine